lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Grzanki-jagodzianki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciekawa propozycja na kolacje lub podwieczorek

Grzanki-jagodzianki

Składniki:

Grzanki-jagodzianki

 

  • 4 kromki chleba tostowego lub chałki,
  • szklanka gęstej śmietany-moze byc kwaśna,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • łyżka cukru,
  • szklanka jagód,
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Grzanki-jagodzianki
Śmietane ubijamy mikserem lub trzepaczka, dodajemy do niej-ciagle ubijajac-cukier puder. Następnie delikatnie mieszając dodajemy jagody. Maslo topimy z cukrem na patelni i smazymy na nim kromki chleba lub chałki na kolor jasnozłoty po jednej stronie. Na talerzykach ukladamy gzranki rumiencem do gory, a na wierzch nakladamy mase jagodowa.Od razu podajemy do spozycia.