wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Grzanki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienita zakąska na śniadanie dla dzieci czy dla dorosłych.

Grzanki nadziewane

Składniki:

Grzanki nadziewane

 

  • bułka 80 g
  • masła 10 g
  • jaja ok. 25 g
  • ser dojrzewający 30 g
  • wędlinę 20 g

Sposób przygotowania:

Grzanki nadziewane
Bułkę wydrążyć. Jaja umyć, ugotować na twardo, ostudzić i posiekać. Ser zetrzeć na tartce, po czym rozetrzeć z masłem. Mięso lub wędlinę pokroić w kostkę. ,Do sera dodać jaja, mięso i wymieszać. Wydrążoną bułkę nadziewać farszem. Zwilżyć powierzchnię farszu i bułki, ułożyć na blasze i piec 5 -10 min, aż bułka będzie krucha.

Tagi:

sery ser wędlina