szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

grzanki serowo-czosnkowe do zup

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grzanki serowo-czosnkowe są szybkim dodatkiem do zup i sałatek

grzanki serowo-czosnkowe do zup

Składniki:

grzanki serowo-czosnkowe do zup

 

  • 10 kromek bułki
  • 5 łyżek oliwy
  • 8 łyżek startego sera żółtego
  • 4 ząbki czosnku
  • mielone chilli

Sposób przygotowania:

grzanki serowo-czosnkowe do zup
Piekarnik nagrzać do 200 stopni i wlożyć kromki bułki, zrumienić je. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zrumienione kromki natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Posypać obficie serem i zapiekać jeszcze kolejne 3 minuty w piekarniku. Oprószyć mielonym chilli. Można podawać zarówno jako dodatek do zupy jak i idealnie komponuje się w sałatkach.

Tagi:

sery ser