Sposób przygotowania:
Grzanki śniadaniowe Onego
Z kromek chleba wycinamy środki (skórka nie będzie wykorzystana) i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy na drobną kostkę. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Rzodkiewkę myjemy i kroimy na małe kawałki. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Wędlinę kroimy na cienkie plasterki, a następnie w kostkę. Wbijamy jaja. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Patelnię stawiamy na kuchence i rozgrzewamy na niej niewielką ilość tłuszczu.Szykujemy foremki do smażenia (jeżeli ktoś nie ma może smażyć w formie zwykłych kotlecików) i nakładamy łyżką powstałą masę. Smażymy z obu na rumiany kolor.