kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Grzanki toskańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo sycąca i pyszna przekaska

Grzanki toskańskie

Składniki:

Grzanki toskańskie

 

  • 1 bułka bagietka
  • 15 dkg wątróbek z kurczaka
  • 20 czarnych oliwek bez pestek
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grzanki toskańskie
Smażymy wątróbki na oleju jakieś 5 minut.Studzimy po czym miksujemy blenderem razem z masłem na jednolita masę.Siekamy drobniutko oliwki i dodajemy je do wątróbki.Bardzo dokładnie mieszamy.Na samym końcu doprawiamy sola i pieprzem. Kroimy bagietkę ukośnie w kromki. Jedną stronę kromek smarujemy oliwą a drugą smarujemy pasta z wątróbki.Wątróbkę posypujemy startym parmezanem.Układamy kanapki w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180*C wątróbka do góry.Zapiekamy jakieś 5-6 minut.Podajemy na gorąco.Smacznego!