Sposób przygotowania:
Grzanki z awokado, szynką i truskawkami
Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy ja na patelni grillowej. Ząbek czosnku obieramy kroimy na pół i nacieramy każdą grillowaną kromkę bagietki.
Awokado obieramy i widelce rozcieramy na pastę, doprawiamy je delikatnie solą i pieprzem.
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki, kroimy w plasterki.
Na grillowaną, posmarowaną czosnkiem grzankę, rozsmarowujemy awokado, układamy plasterek szynki i pokrojone truskawki, całość oprószamy solą i pieprzem, jemy od razu – smacznego.
Awokado obieramy i widelce rozcieramy na pastę, doprawiamy je delikatnie solą i pieprzem.
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki, kroimy w plasterki.
Na grillowaną, posmarowaną czosnkiem grzankę, rozsmarowujemy awokado, układamy plasterek szynki i pokrojone truskawki, całość oprószamy solą i pieprzem, jemy od razu – smacznego.
Magdalena88
Igraszki Losu
dziękuje bardzo Magdalena :)
Marika-
Igraszki Losu
przyznaję rację jest ciekawe, a dla bardzo odważnych proponuje truskawki skropić odrobina octu balsamicznego będzie po włosku i jeszcze ciekawiej :)
Holly
Igraszki Losu
oczywiście że tak, ja czosnek uwielbiam, ale moja rodzinka je te grzanki bez czosnku :)