Sposób przygotowania:
Grzanki z krewetkami na pomidorowo
Krewetki trzeba rozmrozić i obrać ogonki. Pokrojoną bagiętkę zapiekamy odrobinę w piekarniku,mikrofalówce lub grillu (ja zapiekłam ją na grillu elektrycznym). Jak są delikatnie chrupiące każdy kawałek smarujemy masłem i posypujemy odrobiną przyprawy do masła. Przygotowujemy krewetki: na odrobinę oleju na patelni wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, jak się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy 2 minuty i wrzucamy krewetki. Podsmażamy całość 3 minuty i wlewamy passatę (tyle żeby sos był odpowiednio gęsty). Dusimy całość 5 minut , w trakcie przyprawiamy oregano, bazylią, pietruszką, można dodać też odrobinę cukru. Na każdy kawałek bagietki nakładamy krewetkę wraz z odrobiną sosu, posypujemy mozzarellą i zapiekamy jeszcze chwilę żeby ser się rozpuścił (tym razem zapiekłam w mikrofalówce na funkcji zapiekania z góry). Smacznego :)