szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Grzanki - zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka kolacja, która zadowoli nawet wybrednych.

Grzanki - zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzanki - zapiekanki

 

  • 5 kromek chleba
  • 150 g pieczarek
  • 1/2 serka topionego kremowego
  • łyżeczka oliwy
  • 2 plasterki sera
  • 2 plasterki wędliny lub mortadeli

Sposób przygotowania:

Grzanki - zapiekanki
Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy na oliwie. Gdy pieczarki zmiękną i odparujemy wodę dodajemy serek topiony, mieszamy z pieczarkami i podsmażamy do momentu aż całkiem się rozpuści. Masę pieczarkową smarujemy kromki chleba. Ser i wędlinę kroimy w plasterki i ukłądamy na kromkach. Zapiekamy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku ok 8 minut. Podajemy z keczupem.
Grzanki - zapiekanki
Potrzebujemy pieczywo ser zółty i dowolna wedline
Grzanki - zapiekanki
Pieczarki podsmazamy z serkiem topionym aż sie rozpusci
Grzanki - zapiekanki
Masą pieczarkową smarujemy kromki chleba
Grzanki - zapiekanki
Ser kroimy na paseczki i układamy na kromkach.