Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Grzybek do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny grzybek idealny do zupki szczawiowej

Grzybek do zupy

Składniki:

Grzybek do zupy

 

  • Jajka 3 szt Mąka 4 dkg Mleko 100 ml Tłuszcz 5 dkg Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Grzybek do zupy
Jajka umyć, rozbić, oddzielić żółtka, rozetrzeć je z solą, dodać mąkę i mleko, utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę, wkładać jom częściami do ciasta, lekko wymieszać . Ciasto wylać na silnie rozgrzany na patelni tłuszcz, usmażyć omlet , pod koniec smażenia przykryć go pokrywką. Usmażony grzybek pokrajać w kostkę.

Tagi:

jajko jajka