Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Grzybek z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiany przez dzieciaki

Grzybek z konfiturą

Składniki:

Grzybek z konfiturą

 

  • 2 łyżki mąka,
  • 1 łyżka cukier puder,
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy,
  • 2 szt jaja,
  • 1/4 szkl konfitura,
  • oliwa do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybek z konfiturą
Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem waniliowym i cukrem pudrem utrzeć do białości, wsypać mąkę, dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, wlać ciasto i smażyć pod przykryciem obu stron na jasno złoty kolor. Po upieczeniu posmarować konfiturą i zwinąć jak naleśnik.