Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Grzybki z gotowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Grzybki ziemniaczane podawać jako dodatek do mięsa, sosu i surówki

Grzybki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

Grzybki z gotowanych ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybki z gotowanych ziemniaków
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Następnie do ziemniaków dodać ubite 2 jajka, stopione masło, mąkę, śmietanę, 3 żółtka, dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z 3 jajek, delikatnie wmieszać. Łyżką wrzucać porcje ciasta na rozgrzany głęboki tłuszcz, smażyć z obu stron na jasno-złoty kolor.