Sposób przygotowania:
Grzybowa inaczej
Podgrzybki rozmroziłam, następnie podsmażyłam na maśle klarownym z obraną pokrojoną cebulą.
Podsmażone podgrzybki zalałam ugotowanym wcześniej rosołem i gotowałam około 30 minut.
Jajka wbiłam do kubka rozbełtałam widelcem, dodałam mąkę pszenną i dokładnie rozmieszałam dodając odrobinę masła.
Do gotującej zupy wolno wlewałam rozbełtane jajka cały czas mieszając.
Zmniejszyłam płomień ognia i dalej gotowałam jeszcze koło 10 minut.
Doprawiłam jeszcze do smaku przyprawą w płynie.
Gotową zupę rozlałam na talerze i podałam domownikom.
Podsmażone podgrzybki zalałam ugotowanym wcześniej rosołem i gotowałam około 30 minut.
Jajka wbiłam do kubka rozbełtałam widelcem, dodałam mąkę pszenną i dokładnie rozmieszałam dodając odrobinę masła.
Do gotującej zupy wolno wlewałam rozbełtane jajka cały czas mieszając.
Zmniejszyłam płomień ognia i dalej gotowałam jeszcze koło 10 minut.
Doprawiłam jeszcze do smaku przyprawą w płynie.
Gotową zupę rozlałam na talerze i podałam domownikom.
gusia1000