lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Klasyczna grzybowa zupa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepyszna zupa grzybowa. Wszak sezon jeszcze trwa więc i rarytasy powstają. Zapraszam na jesienna zupę.

Klasyczna grzybowa zupa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klasyczna grzybowa zupa

Składniki klasyczna grzybowa:

  • grzyby leśne ( podgrzybki prawdziwki ) 300 g po ugotowaniu

 

  • cebula 1 szt

 

 

  • pietruszka 100 g

 

 

  • 2 kostki grzybowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna grzybowa zupa

Przygotowanie:

Grzyby leśne czyścimy obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy ( zbieramy szum ) i przecedzamy, przemyć pod bieżącą wodą.Do garnka wlewamy wodę 2 litry i wkładamy włoszczyznę marchew por, cebulę pietruszkę. Dodajemy ziele i listek laurowy. Dodajemy kostki grzybowe. Gotujemy na małym ogniu.
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru warzywnego. Nadal gotujemy z 30 minut. Teraz dodajemy grzyby leśne ugotowane wcześniej. Jeszcze chwile gotujemy i mamy pyszną grzybową. Gdyby brakowało wam smaku do dodajcie jeszcze soli i pieprzu.

Klasyczna grzybowa zupa
Grzyby leśne czyścimy obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy ( zbieramy szum ) i przecedzamy , przemyć pod bieżącą wodą.
Klasyczna grzybowa zupa
Do garnka wlewamy wodę 2 litry i wkładamy włoszczyznę marchew por, cebulę pietruszkę . Dodajemy ziele i listek laurowy. Dodajemy kostki grzybowe . Gotujemy na małym ogniu. Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę , dodajemy do wywaru warzywnego.
Klasyczna grzybowa zupa
Nadal gotujemy z 30 minut. Teraz dodajemy grzyby leśne ugotowane wcześniej. Jeszcze chwile gotujemy i mamy pyszną grzybową .