Sposób przygotowania:
Rosół z dodatkami
Mięso oczyszczamy, myjemy zalewamy wodą( ja zalewam zimną ok 4 litry i tak się zredukuje) i stawiamy na gazie. Dodajemy oczyszczoną marchew i gotujemy na maleńkim ogniu( pomimo że nie hula ale jednak "pyrkoląc "się gotuje).
Po ok 60 min dodajemy umytą zieleninę, opieczoną cebulę, kawałek imbiru i trochę solimy (marchew można wyjąć wcześniej).
Gotujemy ok 30- 40 min i doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem.
Po ok 60 min dodajemy umytą zieleninę, opieczoną cebulę, kawałek imbiru i trochę solimy (marchew można wyjąć wcześniej).
Gotujemy ok 30- 40 min i doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem.
SylaUla
katarzynka455
To prawda.. u mnie obowiązkowo w każdą niedzielę:)..Dziękuję:)