Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Grzybowa kasza gryczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

prażona kasza gryczana o smaku grzybowym

Grzybowa kasza gryczana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzybowa kasza gryczana

 

Sposób przygotowania:

Grzybowa kasza gryczana
Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę, a cebulę pokroić w kostkę. Smażyć je kilka minut na oliwie. Następnie dodać surową kaszę gryczana i zrumienić ją wraz z warzywami. Wlać ok. 750 ml wody i wrzucić kostkę grzybową. Dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu, dopóki kasza nie zmięknie. Gdy kasza jest miękka i wchłonie całą wodę (w razie potrzeby można dolać podczas duszenia), doprawić do smaku pieprzem. Po podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.
Grzybowa kasza gryczana
Do cebulki i czosnku dodac kasze gryczaną
Grzybowa kasza gryczana
wszystko podlać wodą dodać kostę grzybową i dusić do miękkości