Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Grzybowe prawie fondue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fantazja na temat fondue. Bardzo smaczne, szybkie, proste. Doskonałe z różnymi dodatkami.

Grzybowe prawie fondue

Składniki:

Grzybowe prawie fondue

 

  • 1/2 opakowania serka Fromage grzybowego
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 dag utartego parmezanu
  • 1 łyżka masła
  • 3 duże pieczarki
  • 2 łyżki ziaren słonecznika ( łuskanego )
  • 2 łyżki pestek dyni
  • pieprz czarny grubo mielony
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • 10 plasterków ogórka
  • 2-3 rumiane tosty

 

Sposób przygotowania:

Grzybowe prawie fondue
Pokroić drobno pieczarki . Usmażyć na rumiano na maśle . Na patelnie wlać śmietankę .Włożyć serek fromage i wsypać parmezan. Ogrzewać aż sery się rozpuszcza i połączą ze śmietanka na gładka masę . Wsypać słonecznik i pestki dyni. Doprawić pieprzem . Wlać gorące do miseczki. Obok ułożyć tosty, przekrojone na pół pomidorki i plastry ogórka . Jeść maczając w serze poszczególne składniki .

Tagi:

dynia