wjosna

wjosna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Grzybowy krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewający krupnik z porem, marchewką i grzybami gotowany na mięsie z kurczaka. Świetna zimowa zupa i samodzielny obiad.

Grzybowy krupnik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzybowy krupnik

 

  • 1x Zupa grzybowa Hortex
    2 uda kurczaka

  • 1 marchewka
  • 1 por

  • 1 opakowanie zupy grzybowej HORTEX
  • 100 gram kaszy jęczmiennej perłowej

  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzybowy krupnik
Udka z kurczaka zalać wodą i pogdotować aż zbiorą się szumowiny. Wodę wylać, udka opłukać, zalać świeżą wodą i ponownie zagotować. Marchewkę zetrzeć na tarce, por pokroić w pół krążki i wrzucić do udek, gotować 15 minut. Dodać zupę hortex i kaszę, gotować kolejne 20 minut. Wyjąć udka z kurczaka, mięso oddzielić od kości i pokroić. Zupę doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać mięso i posiekaną natkę pietruszki.
Grzybowy krupnik
do mięsa dodać pokrojonego pora i startą marchewkę
Grzybowy krupnik
do podgotowanych warzyw i mięsadodać supę grzywbową hortex