Sposób przygotowania:
Grzybowy żurek z wędliną i jajkiem
Do garnka wlewamy wodę(ok 2 1/2 l) i stawiamy do gotowania. Dodajemy susz grzybowy, liść laurowy i czosnek. Kiełbasę kroimy w grubsze talarki i dodajemy do zupy(można podsmażyć).
Wszystko razem gotujemy i dodajemy zakwas(wg swojego smaku) i majeranek, doprawiamy przyprawami do smaku (jeśli ktoś chce można dodać śmietanę).
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy.
Nakładamy je na talerz i zalewamy gorącą zupą.
Wszystko razem gotujemy i dodajemy zakwas(wg swojego smaku) i majeranek, doprawiamy przyprawami do smaku (jeśli ktoś chce można dodać śmietanę).
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy.
Nakładamy je na talerz i zalewamy gorącą zupą.