Sposób przygotowania:
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Na początku obieramy z wierzchnich, brzydkich liści kapustę białą, a następnie szatkujemy i przepłukujemy gorącą wodą i odsączamy.
Na głębszej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kapustę przyprawy i podsmażamy.
Po około 15 minutach dodajemy około 2 szklanek wody oraz kostkę bulionową warzywną. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kminek i dusimy około 40 minut (w zależności czy lubimy mocno miękką kapustę czy mniej miękką).
Na rozgrzanym oleju na małym ogniu smażymy białą kiełbasę z każdej strony.
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie nacinamy górę kiełbasy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 - 40 minut.
Obraną pokrojoną cebule podsmażymy na oleju, w którym smażyła się kiełbasa. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki (tak około dwóch łyżek).
Ugotowane na półtwardo ziemniaki kroimy w ćwiartki, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, a następnie wkładamy pomiędzy kiełbasy i razem zapiekamy (tak 20 minut przed końcem pieczenia).
Kapustę wykładamy na szklany półmisek dodajemy podsmażoną cebule,kiełbasę oraz ziemniaki.
Podajemy gorące.
Na głębszej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kapustę przyprawy i podsmażamy.
Po około 15 minutach dodajemy około 2 szklanek wody oraz kostkę bulionową warzywną. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kminek i dusimy około 40 minut (w zależności czy lubimy mocno miękką kapustę czy mniej miękką).
Na rozgrzanym oleju na małym ogniu smażymy białą kiełbasę z każdej strony.
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie nacinamy górę kiełbasy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 - 40 minut.
Obraną pokrojoną cebule podsmażymy na oleju, w którym smażyła się kiełbasa. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki (tak około dwóch łyżek).
Ugotowane na półtwardo ziemniaki kroimy w ćwiartki, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, a następnie wkładamy pomiędzy kiełbasy i razem zapiekamy (tak 20 minut przed końcem pieczenia).
Kapustę wykładamy na szklany półmisek dodajemy podsmażoną cebule,kiełbasę oraz ziemniaki.
Podajemy gorące.
misia5
BozenaMatuszczyk
Dziękuję i powiem że moi to samo bardzo lubią takie dania.;)
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
gusia1000