Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 279]

Grzyby marynowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Grzybki bez których nie wyobrażam sobie Wigilii!

Grzyby marynowane

Składniki:

Grzyby marynowane

 

  • 1kg grzybów (oprócz kurek, kani i opieniek - wychodzą kwaśniejsze)
  • ocet
  • cebula
  • cukier sól
  • woda
  • sól
  • ziele ang., gorczyca, liść laurowy i pieprz ziarnisty

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane
Grzyby przebrać, umyć i otować ok. 30min. Odcedzić, przelać letnią wodą. Zrobić zalewę: 4 szkl. wody 1 szkl. octu 10% 1,5 łyżki soli cebula przyprawy:ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Zalewę zagotować, włożyć obgotowane grzyby i gotować 30 min. Włożyć wrzące do wyparzonych słoiczków, zakręcić dokładnie i studzić odwrócone do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzowania! SMACZNEGO!

Tagi:

grzyby