petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Grzyby po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

grzyby po francusku pzrepis petronelli

Grzyby po francusku

Składniki:

Grzyby po francusku

 

  • pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, pół szklanki oliwy, pół szklanki wrzącej wody, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby po francusku
Umyte borowiki obsmazyć na oliwie i zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmazyć posiekane cebulki i szynkę pokrojona wcześniej w dobną kostkę. Gdy szynka się przyrumieni, wlać wino, sok pomidorowy i wodę. Po chwili dodac borowiki i pęczek natki pietruszki ( w całości!) oraz posiekany drobno czosnek. Dusic na małym ogniu około godziny. Doprawic do smaku.

Tagi:

szynka