Sposób przygotowania:
Leczo z papryką i pomidorami
Cebulę obieramy i dowolnie kroimy. Kiełbasę kroimy w półplasterki albo też dowolnie. Pomidory nacinamy i zaparzamy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w średnią kostkę.
Cebulę szklimy na tłuszczu(można dodać drobno pokrojony czosnek) i dorzucamy pokrojoną wędlinę trochę podsmażamy, dodajemy pomidory i chwilę dusimy. Dorzucamy przygotowaną paprykę, dodajemy przyprawy i podlewamy bulionem albo wodą. Gdy papryka zacznie mięknąć doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę razem dusimy.
Podajemy z pieczywem albo jako dodatek do ryżu czy makaronu.
Cebulę szklimy na tłuszczu(można dodać drobno pokrojony czosnek) i dorzucamy pokrojoną wędlinę trochę podsmażamy, dodajemy pomidory i chwilę dusimy. Dorzucamy przygotowaną paprykę, dodajemy przyprawy i podlewamy bulionem albo wodą. Gdy papryka zacznie mięknąć doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę razem dusimy.
Podajemy z pieczywem albo jako dodatek do ryżu czy makaronu.
skuter5