Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane sałatką z kuskusu i tuńczyka
Pomidory dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić czapeczkę od stony ogonka. Wydrążyć miąższ za pomocą łyżki. Pomidory w środku oprószyć lekko solą i odłożyć na ściereczkę, wydrążoną stroną do dołu aby sok spływał.
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, można zalać wodą lub bulionem. Cebulkę i paprykę drobno pokroić.
Do wystudzonego kuskusu dodać osączonego tuńczyka, pokrojoną paprykę i cebulę, posiekaną natkę. Całość dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Sałatką nadziać wydrążone pomidory, udekorować natka pietruszki. Można podawać od razu lub schłodzone.
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, można zalać wodą lub bulionem. Cebulkę i paprykę drobno pokroić.
Do wystudzonego kuskusu dodać osączonego tuńczyka, pokrojoną paprykę i cebulę, posiekaną natkę. Całość dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Sałatką nadziać wydrążone pomidory, udekorować natka pietruszki. Można podawać od razu lub schłodzone.