Sposób przygotowania:
Gotowany sernik czarno-białyETAP 1:
Twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić.
ETAP 2:
Margarynę stopić w garnku, dodać twaróg i mieszać do zagotowania.
ETAP 3:
Budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy.
ETAP 4:
Forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć herbatnikami.
ETAP 5:
Do reszty masy serowej wsypać kakao i wymieszać wszystko, wyłożyć do formy na białą masę, nakryć herbatnikami, schować do lodówki do stężenia, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z łyżką śmietany i wylać na sernik, posypać kolorową posypką, najlepiej chłodzić całą noc.