Sposób przygotowania:
Gotowany sernik czarno-białyETAP 1:

Twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić.
ETAP 2:

Margarynę stopić w garnku, dodać twaróg i mieszać do zagotowania.
ETAP 3:

Budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy.
ETAP 4:

Forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć herbatnikami.
ETAP 5:

Do reszty masy serowej wsypać kakao i wymieszać wszystko, wyłożyć do formy na białą masę, nakryć herbatnikami, schować do lodówki do stężenia, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z łyżką śmietany i wylać na sernik, posypać kolorową posypką, najlepiej chłodzić całą noc.