ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Gotowany sernik czarno-biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik gotowany jest również pysznym sernikiem do zjedzenia i to bez użycia pieczenia w piekarniku, przygotowanie jest szybkie, trzeba tylko dobrze sernik wystudzić w chłodnym miejscu, doskonale ten sernik pasuje na świateczny stół.

Gotowany sernik czarno-biały Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowany sernik czarno-biały

 

  • margaryna 250 gram,
  • twaróg śmietankowy tłusty 1 kg,
  • jajka 5 sztuk "L",
  • cukier 1 szklanka,
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie,
  • mleko 2 szklanki,
  • budyń waniliowy 2 opakowania,
  • herbatniki 200 gram,
  • kakao 3 łyżki,
  • czekolada z orzechami 100 gram,
  • posypka kolorowa - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Gotowany sernik czarno-biały

ETAP 1:

Gotowany sernik czarno-biały.
Jesli mamy twaróg o zwartej masie to trzeba zmielić w maszynce do mięsa, tego twarogu nie trzeba jest miękki.

Twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić.

ETAP 2:

Gotowany sernik czarno-biały.
Najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala.

Margarynę stopić w garnku, dodać twaróg i mieszać do zagotowania.

ETAP 3:

Gotowany sernik czarno-biały.
Budynie mozna uzyć o smaku jaki się lubi.

Budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy.

ETAP 4:

Gotowany sernik czarno-biały.
Mi najlepiej pasuje forma keksowa do takiego sernika.

Forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć herbatnikami.

ETAP 5:

Gotowany sernik czarno-biały.

Do reszty masy serowej wsypać kakao i wymieszać wszystko, wyłożyć do formy na białą masę, nakryć herbatnikami, schować do lodówki do stężenia, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z łyżką śmietany i wylać na sernik, posypać kolorową posypką, najlepiej chłodzić całą noc.