kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Gulasz a'la strogonov

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozgrzewający gulasz idealny z ziemniakami lub tylko z chlebem

Gulasz a'la strogonov Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz a'la strogonov

 

  • 0,5 kg serc drobiowych
  • 1 ostra papryka
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 korzenia seleru
  • 1 seler naciowy
  • 2 cebule
  • 1 słoik ( duży ) koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka majeranu
  • 1 łyżka cząbru
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka pieprzu cayane
  • 4 liście
  • 6 kulek ziela
  • 0,5 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Gulasz a'la strogonov
Do wysokiego garnka wlej olej. Serca umyj i pokrój na 2-3 części 1-o serce. Jak olej będzie już dobrze ciepły wsyp serca i zacznij smażyć. Cebulę pokrój w kostkę i dosyp do serc. Marchew, pietruszkę i seler pokrój również w kostkę i dołóż do serc i cebuli. Teraz to ze sobą duś pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Po ok 30 min pokrój w kostkę pomidora i dorzuć do gulaszu, razem z koncentratem. Przykryj i duś 10 min, następnie dodaj paprykę i wszystkie przyprawy. Duś co jakiś czas mieszając przez 20 min. Podawaj z ziemniakami lub w miseczkach do zupy z chlebem. Smacznego
Gulasz a'la strogonov
Etap 1 - do garnka wlej olej, podgrzej i wrzuć serca
Gulasz a'la strogonov
Etap 2 - marchewkę, cebule i inne warzywa pokrój w kostkę
Gulasz a'la strogonov
Etap 3 - Pomidory i paprykę umyj, pokrój i dodaj do gulaszu
Gulasz a'la strogonov
Etap 4 - na koniec dodaj wszystkie przyprawy