Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami
Z kapusty usuwamy wierzchnie liście i szatkujemy ją. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy mięso. Pod koniec smażenia dodajemy soli, pieprzu i słodkiej papryki. Zwiększamy ogień i kolejno na patelnię dodajemy kapustę, marchewkę i cebulę. Chwilkę podsmażamy i całość zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy orzeszki i danie dusimy pod przykryciem około 20 minut aż warzywa zmiękną. Pod koniec duszenia dodajemy sos sojowy i doprawiamy potrawę przyprawami. Gulasz podawać posypany szczypiorkiem. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego :)
edytaha
Cukiereczek13
Edytko, ja użyłam takich wyłuskanych z łupinek :) Takie solone hmmm cały gulasz może wyjść troszkę za słony :(
edytaha
No tak, a z solą lepiej ostrożnie :) Fajny pomysł z tymi orzeszkami, pozwolę sobie go podkraść przy okazji :)
Cukiereczek13
Orzeszki przez ten czas troszkę zmiękną :) Jeżeli chcesz, żeby były bardziej chrupiące dodaj je trochę później :) Pewnie, spróbuj ;) Smacznego ;)