Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z suszonymi owocami
Suszone owoce zalewamy wodą na 1 godz.
W międzyczasie kroimy pierś z kurczaka w dużą kostkę i przyprawiamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut w temp. 180 minut.
Suszone owoce odsączamy ( wodę zostawiamy). Po upieczeniu mięso przekładamy do garnka, dodajemy suszone owoce i odsączoną kukurydze, dolewamy1 szkl. wody od moczenia suszonych owoców, sos z upieczonego mięsa, uzupełniamy wodą do około 2 szkl. płynu. Gotujemy przez 5 minut. Dokładamy ketchup, koncentrat pomidorowy, wymieszaną mąkę z wodą i doprawiamy przyprawami.
Gotujemy przez 5 minut.
W międzyczasie kroimy pierś z kurczaka w dużą kostkę i przyprawiamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut w temp. 180 minut.
Suszone owoce odsączamy ( wodę zostawiamy). Po upieczeniu mięso przekładamy do garnka, dodajemy suszone owoce i odsączoną kukurydze, dolewamy1 szkl. wody od moczenia suszonych owoców, sos z upieczonego mięsa, uzupełniamy wodą do około 2 szkl. płynu. Gotujemy przez 5 minut. Dokładamy ketchup, koncentrat pomidorowy, wymieszaną mąkę z wodą i doprawiamy przyprawami.
Gotujemy przez 5 minut.