Sposób przygotowania:
Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą
► Filety z kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w małe około 2 cm kawałki. ► W dość dużej i głębokiej patelni na rozgrzanym oleju, podsmażyć kiełbasę i cebulę przez kilka minut. Następnie dorzucić kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką i dusić aż będzie miękki. ► Wszysko zalać bulionem, dodać pomidory z całą zawartością, oregano, liść laurowy, cukier i gotować około 10 minut, aż płyn zredukuje się i sos zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, na koniec dodać odcedzoną czerwoną fasolę i domieszać śmietanę.
![Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-drobiowy-z-chorizo-i-fasola-351559.jpg)
![Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-drobiowy-z-chorizo-i-fasola-351560.jpg)
![Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-drobiowy-z-chorizo-i-fasola-351561.jpg)
zbysiowa
Czekoladka 2