Sposób przygotowania:
Pikantne zapiekane naleśniki po bolońsku
Mąkę, wodę, jajka, olej i szczyptę soli łączymy, miksujemy, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażymy naleśniki.
Cebule, czosnek i chili siekamy, podsmażamy na oleju. Wrzucamy na patelnię mięso, podsmażamy. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i bulion, podgrzewamy. Wsypujemy na patelnię garść sera. Bazylię rwiemy na drobne kawałki. Przyprawiamy sos oregano i bazylią.
Na naleśniki kładziemy farsz, zwijamy. Wierzch naleśników smarujemy pastą chili. Naleśniki obsypujemy żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na 10-15 min.
Możemy podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego!
Cebule, czosnek i chili siekamy, podsmażamy na oleju. Wrzucamy na patelnię mięso, podsmażamy. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i bulion, podgrzewamy. Wsypujemy na patelnię garść sera. Bazylię rwiemy na drobne kawałki. Przyprawiamy sos oregano i bazylią.
Na naleśniki kładziemy farsz, zwijamy. Wierzch naleśników smarujemy pastą chili. Naleśniki obsypujemy żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na 10-15 min.
Możemy podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego!