Sposób przygotowania:
Gulasz indyczy z szybkowaru
Mięso indycze dokładnie myję i kroję na kawałki ( paski) , przekładam do garnka. Dodaję przyprawy. Marchew obieram, myję, przecinam wzdłuż i dodaję z umytym porem do garnka z mięsem i przyprawami. Mieszam wszystko razem, odstawiam na jakąś godzinkę. Po tym czasie zalewam wodą, troszkę ponad zawartość garnka. Zakładam pokrywę szybkowarową, gotuję 15 minut od momentu wzrostu ciśnienia.
Po ugotowaniu, odparowuję, i zagęszczam śmietaną rozmieszaną z mąką. Posypuję natką już na talerzu;)
Podaję z ziemniakami lub kaszą, smakuje doskonale także ze świeżym chlebem.
Po ugotowaniu, odparowuję, i zagęszczam śmietaną rozmieszaną z mąką. Posypuję natką już na talerzu;)
Podaję z ziemniakami lub kaszą, smakuje doskonale także ze świeżym chlebem.
evita0007
zbysiowa
Też smaczny:)