Sposób przygotowania:
"Gulasz" mięsno-jabłkowy
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i majerankiem, przekładamy do miski. Całość zalewamy szklanką soku jabłkowego i wstawiamy do lodówki, na minimum godzinę.
Po tym czasie osączone mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Obsmażamy z obu stron.
Obrane jabłka kroimy w drobniutką kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do marynaty w której było mięso.
Marynatą podlewamy mięso. W czasie duszenia dolewamy sok jabłkowy. Miód dodajemy dopiero pod koniec duszenia.
Po około 20 minutach danie jest gotowe.
Po tym czasie osączone mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Obsmażamy z obu stron.
Obrane jabłka kroimy w drobniutką kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do marynaty w której było mięso.
Marynatą podlewamy mięso. W czasie duszenia dolewamy sok jabłkowy. Miód dodajemy dopiero pod koniec duszenia.
Po około 20 minutach danie jest gotowe.