migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Gulasz pełen warzyw

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W warzywniaku pełno warzyw więc i na talerzu jest ich sporo. Przygotowałam pyszny gulasz z dużą ilością kawałków warzyw. Całość doprawiłam czubrycą zieloną i wędzoną papryką.

Gulasz pełen warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz pełen warzyw

 

  • 700 g karkówki
  • 1 l wody
  • 3 listki laurowe
  • 2 kalarepki (ok 500 g)
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone papryki (ok 500 g)
  • 2 młode cukinie żółta i zielona (ok 600g)
  • 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżka czubrycy zielonej
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • sól

Sposób przygotowania:

Gulasz pełen warzyw
Kalarepki obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Do garnka wlać wodę i zagotować. Karkówkę pokroić w niedużą kostkę.

Podsmażyć na patelni aby mięso zmieniło kolor. Następnie przełożyć do garnka z gotującą wodą. Zagotować i gotować ok 5 minut. 

Następnie dodać pokrojoną kalarepkę i marchewkę. Dalej gotować aż kalarepka będzie prawie miękka. W miedzy czasie paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę.

Cukinie umyć i razem ze skórką również pokroić w duza kostkę. Gdy kalarepka będzie prawie miękka dodać pokrojoną paprykę oraz cukinię.

Dodać też przyprawy-czubrycę, wędzoną paprykę i sól do smaku. Całość gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.

Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i dosolić jeszcze do smaku jeśli potrzeba.
Gulasz pełen warzyw
Karkówkę pokroić w niedużą kostkę. Podsmażyć na patelni aby mięso zmieniło kolor.
Gulasz pełen warzyw
Kalarepki obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę dokładnie umyć i pokroić w plasterki.
Gulasz pełen warzyw
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Cukinie umyć i razem ze skórką również pokroić w duza kostkę.
Gulasz pełen warzyw
Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i dosolić jeszcze do smaku jeśli potrzeba.