Sposób przygotowania:
Gulasz pełen warzyw
Kalarepki obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Do garnka wlać wodę i zagotować. Karkówkę pokroić w niedużą kostkę.
Podsmażyć na patelni aby mięso zmieniło kolor. Następnie przełożyć do garnka z gotującą wodą. Zagotować i gotować ok 5 minut.
Następnie dodać pokrojoną kalarepkę i marchewkę. Dalej gotować aż kalarepka będzie prawie miękka. W miedzy czasie paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę.
Cukinie umyć i razem ze skórką również pokroić w duza kostkę. Gdy kalarepka będzie prawie miękka dodać pokrojoną paprykę oraz cukinię.
Dodać też przyprawy-czubrycę, wędzoną paprykę i sól do smaku. Całość gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i dosolić jeszcze do smaku jeśli potrzeba.
Podsmażyć na patelni aby mięso zmieniło kolor. Następnie przełożyć do garnka z gotującą wodą. Zagotować i gotować ok 5 minut.
Następnie dodać pokrojoną kalarepkę i marchewkę. Dalej gotować aż kalarepka będzie prawie miękka. W miedzy czasie paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę.
Cukinie umyć i razem ze skórką również pokroić w duza kostkę. Gdy kalarepka będzie prawie miękka dodać pokrojoną paprykę oraz cukinię.
Dodać też przyprawy-czubrycę, wędzoną paprykę i sól do smaku. Całość gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane.
Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i dosolić jeszcze do smaku jeśli potrzeba.
Magdalena88
Jagodowa