Sposób przygotowania:
Gulasz z warzywami
Cebulę obieramy, przekrawamy i cienko kroimy. Rumienimy na oleju. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Miedzy czasie mięso kroimy w kostkę. Pokrojone dodajemy do cebuli. Obsmażamy je dość mocno. Gotowe mięso zalewamy przecierem pomidorowym. Ziemniaki oraz marchew obieramy. Marchew kroimy w dość grube plastry, a ziemniaki w kostkę. Tak przygotowane warzywa wraz z groszkiem dodajemy do mięsa. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i dusimy pod przykryciem. W razie potrzeby delikatnie całość podlewamy wodą lub bulionem . Gulasz powinien być raczej gesty. Całość doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy majeranek. Gdy warzywa i mięso są gotowe gulasz podajemy. U mnie podany jest z ryżem . Ryż gotujemy na sypko. Oddzielnie biały i oddzielnie brązowy. Gotowe łączymy razem. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Ryż porcjujemy na talerze . Wokół wykładamy gulasz. Całość posypujemy kiełkami.