Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonych warzyw
Brokuł opłukać, łodygę posiekać drobno, wrzucić do garnka z obranymi, pokrojonymi ziemniakami. Różyczki rozdrobnić i odłożyć. Do brokułów i ziemniaków dodać pokrojone łodygi selera naciowego. Dodać przyprawę i gotować 10 minut.
Dodać porwane liście jarmużu, opłukany groszek, różyczki brokułu i pokrojoną w plastry cukinię. Gotować kolejne 10 minut. Dodać śmietankę, doprawić pieprzem i gałką i zmiksować na gładki krem.
Można udekorować wyłowionym przed miksowaniem groszkiem i plastrami cukinii lub kleksem śmietany.
Dodać porwane liście jarmużu, opłukany groszek, różyczki brokułu i pokrojoną w plastry cukinię. Gotować kolejne 10 minut. Dodać śmietankę, doprawić pieprzem i gałką i zmiksować na gładki krem.
Można udekorować wyłowionym przed miksowaniem groszkiem i plastrami cukinii lub kleksem śmietany.