Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa krem z zielonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i pożywna zupa z zielonych warzyw. Pełna witamin i przemyciłam w nim jarmuż, za którym córka nie przepada ;)

Zupa krem z zielonych warzyw Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem z zielonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z zielonych warzyw
Brokuł opłukać, łodygę posiekać drobno, wrzucić do garnka z obranymi, pokrojonymi ziemniakami. Różyczki rozdrobnić i odłożyć. Do brokułów i ziemniaków dodać pokrojone łodygi selera naciowego. Dodać przyprawę i gotować 10 minut.

Dodać porwane liście jarmużu, opłukany groszek, różyczki brokułu i pokrojoną w plastry cukinię. Gotować kolejne 10 minut. Dodać śmietankę, doprawić pieprzem i gałką i zmiksować na gładki krem.

Można udekorować wyłowionym przed miksowaniem groszkiem i plastrami cukinii lub kleksem śmietany. 




Zupa krem z zielonych warzyw
Brokuł opłukać, łodygę posiekać drobno, wrzucić do garnka z obranymi, pokrojonymi ziemniakami. Różyczki rozdrobnić i odłożyć.
Zupa krem z zielonych warzyw
Dodać porwane liście jarmużu, opłukany groszek, różyczki brokułu i pokrojoną w plastry cukinię. Gotować kolejne 10 minut.
Zupa krem z zielonych warzyw
Dodać śmietankę, doprawić pieprzem i gałką i zmiksować na gładki krem.

Tagi:

zupa warzywa