zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz z pieczonego królika

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Zostało mi trochę pieczonego kurczaka, zrobiłam więc rozgrzewający gulasz z warzywami.

Gulasz z pieczonego królika

Składniki:

Gulasz z pieczonego królika

 

  • 400 pieczonego królika
  • 1 średnia papryka czerwona
  • 1 średnia papryka żółta
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 kalarepy pokrojonej w kostkę (użyłam mrożonej)
  • 1 mała cukinia
  • 1/3 szk posiekanej natki pietruszki
  • 1/3 szk posiekanego koperku
  • 1/2 szk sosu z pieczenia królika
  • 1/2 szk wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 4 suszone papryczki peperoncini całe
  • 1 łyżka przyprawy do taco
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczonego królika
W garnku rozgrzać olej. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę. Cebule po obraniu i opłukaniu pokroić w piórka, cukinię pokroić w kostkę. Paprykę i cebule wrzucić na olej i smażyć. Mięso królika pozbawić kostek i pokroić na kawałki. Do podsmażonych warzyw wrzucić posiekany koperek i natkę pietruszki oraz kalarepkę i cukinię, podlać sosem z pieczenia królika, dodać wszystkie przyprawy i dusić 5 - 10 minut. Na koniec wrzucić mięso, 1/2 szklanki wody rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sos. Zagotować.