Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Gulasz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z przyprawą kuchni meksykańskiej

Gulasz z warzywami

Składniki:

Gulasz z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami
Mięso umyć i pokroić na małe kawałki.Cebulę obrać i pokroić w pół krążki .Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić mięso, cebulę i podsmażyć na lekko rumiany kolor.Dodać obraną , pokrojoną marchew i pietruszkę ,przyprawę,posiekany czosnek,podlać gotowaną wodą-dusić ok.20 minut.Po tym czasie dodać umytą i pokrojoną paprykę- dusić ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać gorącą wodą i zagęścić sos mąką zagniecioną z masłem.Doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty.Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym posypane posiekaną natką pietruszki.