eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz wielowarzywny Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz wielowarzywny czyli dynia, czerwona papryka, marchewka, łodygi brokuła, por i kiełbasa z koncentratem pomidorowym.

Gulasz wielowarzywny Eli

Składniki:

Gulasz wielowarzywny Eli

warzywa

  • 60 dkg dyni
  • 2 czerwone papryki
  • 2 brokuły - tylko łodygi bez różyczek
  • 3 marchewki
  • 1 por - jasna część

pozostałe składniki gulaszu

  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 8 łyżek oleju
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego - 190 g
  • 2 łyżki sosu słodko - pikantny chili
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz wielowarzywny Eli

przygotowanie pora

Gulasz wielowarzywny Eli
Umytego i osuszonego pora pokroić w pół krążki.

Pora umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w pół krążki.

przygotowanie papryki

Gulasz wielowarzywny Eli
Umyte, osuszone i wyczyszczone papryki pokroić w słupki.

Papryki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na połówki. Usunąć szypułki i nasiona a paprykę pokroić w słupki.

przygotiwanie dyni

Gulasz wielowarzywny Eli
Oczyszczoną ze skórki nasion dynię pokroić w kostkę.

Z dyni usunąć skórkę i nasiona. Miąższ dyni pokroić w kostkę.

przygotowanie brokułów

Gulasz wielowarzywny Eli
Umyte i obrane ze skórki łodygi brokułów pokroić w kostkę.

Łodygi brokułów umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

przygotowanie marchewki

Gulasz wielowarzywny Eli
Obrane i umyte marchewki pokroić w kostkę.

Marchewki obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie kiełbasy

Gulasz wielowarzywny Eli
Obraną z osłonek kiełbasę pokroić w kostkę.

Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić ją w kostkę.

przygotowanie dodatków

Gulasz wielowarzywny Eli
Połączyć koncentrat pomidorowy z sosem chili.

Koncentrat pomidorowy połączyć z sosem chili.

przygotowanie gulaszu

Gulasz wielowarzywny Eli
Usmażoną kiełbasę przełożyć łyżką cedzakową do garnka.

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kiełbasę. Usmażoną kiełbasę przełożyć łyżką cedzakową do garnka.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz wielowarzywny Eli
Na tłuszczu z kiełbasy obsmażyć poira.

Na pozostałym z kiełbasy tłuszczu obsmażyć pora i przełożyć łyżką cedzakową do kiełbasy.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz wielowarzywny Eli
Na patelni obsmażyć marchewkę.

Na patelnię wyłożyć pokrojoną marchewkę, obsmażyć i przełożyć łyżką do garnka.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz wielowarzywny Eli
Na patelni podsmażyć łodygi brokuła.

Na patelni obsmażyć pokrojone łodygi brokułów i przełożyć do pozostałych składników.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz wielowarzywny Eli
Paprykę obsmażyć na patelni i dodać do pozostałych składników.

Na patelnię wrzucić pokrojoną paprykę, obsmażyć i przełożyć do garnka z gulaszem..

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz wielowarzywny Eli
Na końcu obsmażyć pokrojoną dynię.

Na koniec na patelni obsmażyć pokrojoną dynię i dołożyć do gulaszu.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz wielowarzywny Eli
Dodać do gulaszu koncentrat pomidorowy y sos chili.

Do gulaszu dodać koncentrat pomidorowy z sosem chili, posolić do smaku, podlać odrobiną wody i chwilę razem dusić.

Gulasz można podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem czy też dowolną kaszą. Smacznego!