Sposób przygotowania:
Gulasz wielowarzywny Eliprzygotowanie pora

Pora umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w pół krążki.
przygotowanie papryki

Papryki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na połówki. Usunąć szypułki i nasiona a paprykę pokroić w słupki.
przygotiwanie dyni

Z dyni usunąć skórkę i nasiona. Miąższ dyni pokroić w kostkę.
przygotowanie brokułów

Łodygi brokułów umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
przygotowanie marchewki

Marchewki obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie kiełbasy

Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić ją w kostkę.
przygotowanie dodatków

Koncentrat pomidorowy połączyć z sosem chili.
przygotowanie gulaszu

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kiełbasę. Usmażoną kiełbasę przełożyć łyżką cedzakową do garnka.
przygotowanie gulaszu cd

Na pozostałym z kiełbasy tłuszczu obsmażyć pora i przełożyć łyżką cedzakową do kiełbasy.
przygotowanie gulaszu cd

Na patelnię wyłożyć pokrojoną marchewkę, obsmażyć i przełożyć łyżką do garnka.
przygotowanie gulaszu cd

Na patelni obsmażyć pokrojone łodygi brokułów i przełożyć do pozostałych składników.
przygotowanie gulaszu cd

Na patelnię wrzucić pokrojoną paprykę, obsmażyć i przełożyć do garnka z gulaszem..
przygotowanie gulaszu cd

Na koniec na patelni obsmażyć pokrojoną dynię i dołożyć do gulaszu.
przygotowanie gulaszu cd

Do gulaszu dodać koncentrat pomidorowy z sosem chili, posolić do smaku, podlać odrobiną wody i chwilę razem dusić.
Gulasz można podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem czy też dowolną kaszą. Smacznego!