Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny 4
Papryki opłukać i pokroić w słupki o długości 3 cm.Cukinię opłukać i pokroić w plastry oprószyć solą i suszonym koprem podsmażyć na suchej patelni lub z dodatkiem niewielkiej ilości masła. Cebulą obrać i pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić opłukać i pokroić w plasterki. Pieczarki i cebule smażyć na maśle (1 łyżka) aż pieczarki puszczą sok. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki zalać ok. 1 litrem wody dodać ząbek czosnku i liść laurowy zagotować. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodać pieczarki oraz papryki. Gotować razem ze ziemniakami ok. 5 minut na wolnym ogniu. Do gulaszu dodać opieczoną cukinię i do smaku papryczkę chili, paprykę słodką majeranek, pieprz oraz sól. Łyżkę masła roztopić dodać 1 łyżeczkę mąki i zaprawić gulasz.