Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wiosenny gulasz warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczny wiosenny, wegatariański gulasz warzywny. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Polecam gorąco!!!

Wiosenny gulasz warzywny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenny gulasz warzywny

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny gulasz warzywny
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Paprykę oczyszamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórka i bakłażana kroimy w plasterki, a pozostałe warzywa na mniejsze kawałki. Na oliwie podsmażamy cebulę. Dodajmy paprykę, bakłażana, ogórka i pieczarki. Dusimy około 10 minut cały czas mieszając. Następnie wrzucamy pomidora i dusimy jeszcze kilka minut, aż pomidor się rozgotuje. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Gotowy gulasz wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.
Wiosenny gulasz warzywny
Paprykę oszyczamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórka i bakłażana kroimy w plasterki, a pozostałe warzywa na mniejsze kawałki. Na oliwie podsmażamy cebulę.
Wiosenny gulasz warzywny
Dodajmy paprykę, bakłażana, ogórka i pieczarki. Dusimy około 10 minut cały czas mieszając. Następnie wrzucamy pomidora i dusimy jeszcze kilka minut, aż pomidor się rozgotuje. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.