helixpomatia

helixpomatia

Kucharz
[Przepisów: 12]

Gulasz warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz warzywny to bardzo lekka, a zarazem pożywna potrawa. Gulasz jest łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Gulasz warzywny

Składniki:

Gulasz warzywny

 

  • 2 szklanki gotowanej białej fasoli
  • 1 szklanka fasoli szparagowej
  • 1 szklanka zielonego groszku (może być mrożony)
  • 2 średnie marchewki
  • 1 mała cukinia
  • kilka różyczek brokuła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze części, marchew i cukinię pokroić na plasterki. Fasolkę szparagową, marchew, cukinię, groszek i brokuła udusić z dodatkiem oleju. Do warzyw dodać białą fasolę, koncentrat pomidorowy oraz wywar warzywny. Gulasz gotować około 5 minut, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.