Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy
Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, następnie wyjąć na talerz.
Mięso umyć ,osuszyć i pokroić w różnej wielkości kostkę, następnie podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula.
Do mięsa dodać cebulę i dalej podsmażać.
Dodać obraną pokrojoną marchewkę,oczyszczoną pokrojoną paprykę, pokrojony por, przyprawy oraz tyle bulionu aby przykryło mięso.
Smażyć na małym ogniu około 20 minut, dodać oczyszczone podsmażone podgrzybki i koncentrat pomidorowy wymieszać i smażyć aż mięso będzie miękkie.
Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody.
Jeszcze chwilę pogotować.
Podawać z ugotowanymi kopytkami lub ziemniakami albo kaszą.
Mięso umyć ,osuszyć i pokroić w różnej wielkości kostkę, następnie podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula.
Do mięsa dodać cebulę i dalej podsmażać.
Dodać obraną pokrojoną marchewkę,oczyszczoną pokrojoną paprykę, pokrojony por, przyprawy oraz tyle bulionu aby przykryło mięso.
Smażyć na małym ogniu około 20 minut, dodać oczyszczone podsmażone podgrzybki i koncentrat pomidorowy wymieszać i smażyć aż mięso będzie miękkie.
Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody.
Jeszcze chwilę pogotować.
Podawać z ugotowanymi kopytkami lub ziemniakami albo kaszą.
gusia1000