Sposób przygotowania:
Kotleciki z cukinii z serem i orzechami
Cukinię obieramy, usuwamy nasiona, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy. Kaszę płuczemy, przelewamy wrzątkiem. Zalewamy bulionem i gotujemy z marchewką startą.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę na małych. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Cukinię dobrze dociskamy, dodajemy ostudzoną kaszę, cebulę, czosnek, ser, bułkę tartą, jajka i przyprawy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę na małych. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Cukinię dobrze dociskamy, dodajemy ostudzoną kaszę, cebulę, czosnek, ser, bułkę tartą, jajka i przyprawy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.