motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz przygotowany jest z szynki wieprzowej. Można go podawać z ziemniakami lub kaszą. My zjadamy jako samodzielne danie z chrupiącą bagietką.

Gulasz wieprzowy

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

  • 80 dkg szynki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • cebula
  • vegeta
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 1/4 szkl wody
  • przyprawa w płynie do zup i sosów

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju. Zarumienione mięsko przekładamy do garnka.

Podlewamy wodą dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. W tym czasie obraną cebulkę szklimy na patelni.

Dodajemy do duszonego mięska. Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos.

Doprawiamy do smaku.