Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą
Mięso drobno kroimy, przekładamy do garnka, solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i podduszamy przez 5-10 minut. Cebule obieramy i kroimy w plastry dodajemy do mięsa, Całość dusimy 10 minut. Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa, podduszamy 2-3 minuty i zalewamy około 600 ml wody - gotujemy pod przykryciem 30 minut. W 200 ml wody rozrabiamy śmietanę i mąkę - zalewamy gulasz i gotujemy do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Kasze pęczak gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną kaszę przekładamy do gulaszu, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Gulasz podajemy z kukurydzą, posypując posiekaną natką pietruszki.