Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy Eli
Łopatkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać z łupinek.Cebulę pokroić w drobną kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W szerokim rondlu rozgrzać olej.Mięso podzielić na 3 części i kolejno obsmażyć na oleju.Całe obsmażone mięso włożyć do rondla,dodać cebulę,czosnek,ziele angielskie,liście laurowe,kostkę mięsną, przyprawę do gulaszu,paprykę,sos sojowy,pieprz i dusić chwilę razem.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać jeszcze wodą.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!Ja podałam gulasz z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii) i makaronem tri kolor.
andzia67
Wokalista
ale ogólnie pycha :p
(5)
eli_555
Jeśli ktoś nie lubi ziela angielskiego i liścia laurowego,to może pominąć.