michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz pasuje do ziemniaków lub placków

Gulasz wieprzowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Schab oczyścić z błonek oraz z tłuszczu, następnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić na małe słupki obsypać solą, pieprzem oraz majerankiem odstawić do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej, mięso oprószyć mąką i układać na rozgrzany tłuszcz mocno zrumienić, przełożyć do rondla. Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebule, do cebuli dodać paprykę w proszku lekko podsmażyć. Dodać do mięsa, wszystko zalać bulionem dusić na małym ogniu około godziny po tym czasie zestawić z ognia doprawić solą, pieprzem. Podawać z ziemniakami
Gulasz wieprzowy
Mięso pokroić na mniejsze kawałki doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem
Gulasz wieprzowy
Cebule obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę