bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Gulasz wieprzowy w wekach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Smacznego.

Gulasz wieprzowy w wekach

Składniki:

Gulasz wieprzowy w wekach

 

  • Mięso wieprzowe z łopatki lub karkówki, sól, papryka, pieprz , tłuszcz

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy w wekach
Mięso pokrajać w kostkę dość drobno i oso-one zrumienić na dość mocno rozgrzanym tłuszczu. Po obrumienieniu złożyć do innego naczynia, a na patelnię wlać nieco wody, zagotować i przyprawić do smaku solą i papryką. Włożyć mięso do sosu, zagotować i gorące przełożyć do czystych słojów. Zamknąć je d wstawić do gotowania na 1,5 godz. Schłodzić. Powtórzyć gotowanie następnego dnia tylko przez l godz. Gulasz tak przygotowany wymaga przed podaniem dodatku cebuli i podprawy ze śmietany i mąki lub dodatku pomidorów.