ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Gulasz wieprzowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzięki dobrze dodanym przyprawom jest gwarancją dobrego smaku

Gulasz wieprzowy z papryką

Składniki:

Gulasz wieprzowy z papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z papryką
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Do cebuli dodać mięso pokrojone w kostkę i smażyć to razem jeszcze 10 minut.W garnku zagotować 2-3 litry wody z kostką bulionową i dodać podsmażone mięso z cebulą.Po 20-25 minutach dodać pokrojoną marchewkę, a później pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek.Doprawić do smaku i zagęścić mąką rozrobioną z wodą.Gotować jeszcze przez chwilę i gotowy gulasz do podania.