Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybamiPrzygotowanie składników:
Mięso pokroić w sporą kostkę i dokładnie obtoczyć w przyprawie do mięs. Grzyby zalać wrzątkiem, cebulę pokroić w kosteczkę.
Smażenie grzybków i cebuli:
Cebulę przesmażyć na złoto w garnku na rozgrzanym oleju, gdy się zeszkli dodać drobno pokrojone grzyby. Przesmażyć.
Smażenie mięsa:
Dodać mięso i obsmażyć z każdej strony przez około 7-8 minut od czasu do czasu mieszając.
Gotowanie gulaszu:
Wlać wywar z wcześniej moczących się grzybów, uzupełnić wodą. Dokładnie wymieszać, przykryć garnek i dusić przez 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Kończenie dania:
Marchew obrać, pokroić w plastry, dodać do gulaszu, wsypać czosnek granulowany, sól i pieprz. Całość dusić przez około 15 minut do miękkości marchwi. Skrobię rozrobić z odrobiną wody i wlać do gulaszu ciągle mieszając. Zagotować i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!