Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z cebulą i śliwką
W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, przykrywamy i dusimy przez 15 minut. Następnie dodajemy śliwki pokrojone w cienkie półplasterki i dusimy około 5 minut.
Wyjmujemy cebulę i śliwki, a na ich miejsce wrzucamy obtoczoną w mące wątróbkę.
Podsmażamy, aż się zarumieni. Dodajemy cebulę oraz śliwki, mieszamy i dusimy 5 minut.
Pod koniec doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.
Wyjmujemy cebulę i śliwki, a na ich miejsce wrzucamy obtoczoną w mące wątróbkę.
Podsmażamy, aż się zarumieni. Dodajemy cebulę oraz śliwki, mieszamy i dusimy 5 minut.
Pod koniec doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.